آموزش دبستان به علت نزدیکتر شدن به تفکر انتزاعی و رشد بیشتر عقلی در کودکان، از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، ما راه شایستگانی ها می کوشیم در آموزش به اصول زیر پایبند باشیم:
- ایجاد محیطی امن و بانشاط در همه زمان ها و مکان های آموزشی (مستقیم و غیرمستقیم).
- فراهم سازی مسیر کشف و رشد استعدادهای دانش آموزان در همه موارد یاد دهی و یادگیری بدون دخل و تصرف.
- مقدم سازی اصل پرورش بر آموزش و توجه به یادگیری و تربیت دینی و اخلاقی.
- توجه کامل به رشد جسمانی با به کارگیری طرح درس های حرکتی.
- توجه کامل به یادگیری فعالیت محور، شوق انگیز، پژوهش مدار ، اکتشافی، عملی، مهارتی، مشارکت پذیر و تعاملی.
- توجه به سطح بندی مواد آموزشی و تکالیف مربوط به آنها.
کلاس را به مثابه یک خانواده می پنداریم، خانواده ای که مادر ، همان معلم راهنمای دلسوز و آگاه به مسایل تربیتی است و خصوصیات این دوره سنی را می شناسد، اصول ارتباط با دانش آموزان، والدین و مربیانش را آموزش دیده است، در انجام امور و پیگیری های آنها مجدانه عمل میکند و همواره تلاش می نماید خوراک تربیتی و آموزشی تازه ای را برای فرزندانش تهیه کند. او ؛ مرجع اصلی ارتباط است.
طرح درس ها در دوره دوم دبستان ما :
- فعالیت محور ،
- پژوهش محور ،
- مهارت محوراست ،
- بر هوشهای چندگانه تمرکز دارد ،
و
ویژگی های روانشناسی رشد این گروه سنی در آن لحاظ می شود.
از ابزارهای مختلف کمک آموزشی، جهت عینی سازی مفاهیم مجرد در مراحل مختلف تدریس استفاده میشود، در پایههای پنجم و ششم به تدریج مرحله عینیسازی محدودتر میشود تا قدرت انتزاعی دانشآموزان هم پرورش پیدا کند.
منابع نوشتاری، تحقیقی در اختیار معلمین محترم قرار میگیرد تا ایشان با درایت و به تناسب نیاز از این منابع برای غنیسازی تدریس، تکلیف و آزمونهای خود بهرهبرداری نمایند و یا با استفاده از خلاقیت و مهارتهای معلمی خودشان، برای مدرسه منبع آموزشی تولید نمایند.
کلیه منابع آموزشی در دپارتمانهای تخصصی، مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد.
به منظور توجه هم هجانبه به نظم و برنامه ریزی آموزشی، بررسی روند یادگیری و رشد آموزشی و پرورشی دانش آموزان، و ارائه گزارش های دقیق و مستند به والدین محترم با ارزشیابی پیوسته که ( قبل، حین و بعد از تدریس) انجام می شود، مدرسه دارای شوراهای مختلف و دپارتمان های تخصصی در دروس میباشد. در این شوراها،معلمین محترم، به صورت ماهانه شرایط دانش آموزان را رصد نموده و پس از گزارش به معلمین راهنما، درصدد ریشه یابی نقاط ضعف و رفع مشکلات احتمالی آنها برمی آیند و یا برای تقویت و آموزش عمیق ترشان اقدام می نمایند.