به نام خالق زندگی
دوره اول متوسطه به عنوان سکوی پرش به سوی « بالندگی »؛ دورانی است که دانش آموز از کودکی گذرمی کند، و صحنه نمایش زندگی؛ برای ورود او به اجتماع شکل می گیرد، در این دوره؛ فرایند آموزش راه شایستگان، ضمن حفظ کرامت انسانی دانش آموز،به جهت آماده سازی او برای ورود به دوره دوم دبیرستان،به سمت افزایش ظرفیت ها و توانایی های او برای مسئولیت پذیری، خودشناسی، تعامل با دیگران، همکاری در کسب « علم و اخلاق» و به کاربست آن در زندگی، جهت می گیرد.
آموزش دانش آموزان دردوره اول متوسطه راه شایستگان، ضمن توجه کامل و جامع به خصوصیات دوره نوجوانی اعم از :
(آرمانگرایی، هویت یابی، تغییر و انتقال، و … ) با رعایت تفاوتهای فردی آنان و با ویژگی های زیر صورت می پذیرد.
- تلاش بر تعمیق و درک کامل مطالب کتابهای درسی و آموزش محتواهای فراتر از کتاب درسی با اختصاص ساعات اضافه بر مصوب آموزش و پرورش به همراه ارزیابی از این محتواها.
- تلاش برکیفیت بخشی به آموزش با :
- نوآوری در ارائه محتوای کتابهای درسی و بهبود طرح درسها و روشهای تدریس.
- آموزش های عملی و مهارتی.
- به کارگیری ابزارهای مولتی مدیا.
- استفاده از روشهای کار گروهی.
- ایجاد فرصت یادگیری با : بسترسازی برای مشاهده، کشف مفاهیم، تقویت روحیه پرسشگری و … .
- تلاش بر ارزشگذاری برای زبان و ادبیات فارسی (زبان مادری) با اهتمام در برگزاری دوره های متنوع ادبی.
- تلاش بر استانداردسازی طراحیهای آموزشی و ارزشیابی ها.
- ارائه تکالیف زمان بندی و سطح بندی شده با توجه به نیاز دانشآموزان.
مبحث:هندسه هشتم
مبحث : آموزش گروه های اسمی/پایه نهم
در این کلیپ دانش آموزان پایه هفتم، زیر نظر دبیر محترم سرکار خانم میر عبدالعظیمی، به تدریس درس تفکر و سبک زندگی پرداخته و نمونه آثار تصویری آنها را مشاهده می کنیم .
در دوره اول متوسطه راهشایستگان،به منظور هدایت و اداره مؤثر کلاس و تحصیل دانش آموزان، سیستم معلم راهنمایی (مشاورپایه)، مانند سایر دوره ها وجود دارد. مسئولیت کلیه امور مربوط به آموزش و پرورش دانش آموزان و ارتباطات فردی و گروهی با آنان، امور مربوط به دبیران و دپارتمانهای علمی و پژوهش، امور مربوط به هدایت تحصیلی و انتخاب رشته، ارتباط و تعامل با والدین محترم، نظارت بر اردوها و نظارت بر حفظ بهداشت «فردی و عمومی» ، «جسمی و روانی» دانشآموزان، برعهده مشاور پایه بوده و ایشان به همراه دستیارانشان، با روشهای مشخص و مصوب زیر نظر نهاد آموزش موسسه، طی جلسات اختصاصی و یا در شورای برنامه ریزی مقطع، همه امور را در نهایت دقت و رأفت، با درنظر داشتن اصل تفاوت های فردی و توجه عمیق به دوران بلوغ عزیزان،مدیریت می نمایند.
هدایت تحصیلی (انتخاب رشته)
در دوره اول متوسطه، برای انتخاب رشته به دو اصل مهم، توجه میشود:
۱- شناخت خود
۲- شناخت رشته های تحصیلی.
مشاورین محترم، در کلاسهای مشاوره، و یا در برنامههای مختلف، به روشهای زیر در هدایت تحصیلی دانشآموزان، مجدانه، انجام وظیفه مینمایند.
- از دانش آموختگان(فارغ التحصیلان) مؤسسه، جهت توضیح درباره (رشتهی تحصیلی خود، مزایا، معایب و بازار کار موجود برای این رشته، شرایط و محیط دانشگاه محل تحصیل، و …) دعوت به عمل می آورند و ایشان در شرایطی کاملا دوستانه و صادقانه به پرسشهای دانش آموزان پاسخ میدهند.
- دانش آموزان درباره رشتههای دانشگاهی، تحقیق نموده و تحقیقات خود را در کلاس مشاوره، برای سایرین ارائه میدهند، و سپس مطالب تکمیلی توسط مشاور پایه و یا دبیران محترم، بیان میگردد.
- تست های مختلفی نظیر تست رغبت سنج هالند از دانش آموزان گرفته میشود.
- تمرینات زیادی برای « خودآگاهی» در کلاس مشاوره صورت میپذیرد.
- درباره رشته های تحصیلی (ریاضی – تجربی – انسانی – هنر – کار و دانش – فنی و حرفه ای )، توسط اساتید و مشاورین پایه، به صورت فردی یا گروهی و مستمر، با دانش آموزان گفت و گو می شود.
- دانش آموزان به منظور شناخت و درک بهتر، به همراه مشاورین پایه و دبیران خود، ازدانشگاه های مختلف، به تناوب، بازدید بهعمل میآورند.
طرح درس و روش تدریس
غنی سازی و روزآمدی طرح درس ها با توجه به جدیدترین منابع موجود در کشور، استفاده صحیح از روشهای نوین تدریس که هماهنگ با دانشافزایی دبیران محترم درمؤسسه و برگزاری دائمی کلاس های صلاحیت های حرفه ای معلم ضمن بهره مندی از حضور بهترین اساتید حوزه تعلیم و تربیت؛ مستمرا صورت میپذیرد، مشاورین پایه، معاونین آموزشی و نهاد آموزش مؤسسه؛ همواره کلاسها را مستقیما مشاهده نموده و بازخورد و ارزیابی عملکرد کلاس را، به دبیران محترم تقدیم مینمایند.
فشار در مایعات
عنوان تدریس معلم فیریک پایه نهم است که براصولی چون اصل پاسکال ،
تاکید دارد
رنگ شناسی با رنگ های اصلی روی فضای داخلی نمونه کار دانش آموزان پایه هفتم در کلاس هنر، به منظور درک و شناخت تاثیر رنگ در فضاهای داخلی و پیش آماده سازی ذهنی آنها برای کسب مطالعات معماری داخلی
به منظور تعمیق مفاهیم کتب درسی، و ضمن تاکید بر استفاده کامل آنها، از منابع کمک آموزشی مورد تأیید دپارتمانهای تخصصی علمی و آموزشی و همچنین با ایجاد و استفاده از بانک سوالات طراحی شده توسط دبیران محترم مؤسسه، منابع آموزشی در دوره اول متوسطه، تحت نظارت نهاد آموزش، تأمین میشود.
ارزشیابی ها در دوره اول متوسطه، به روش های زیر صورت میپذیرد:
- ارزشیابی های تشخیصی:
الف – در آغاز سال تحصیلی و برای شناخت سطح علمی دانش آموز.
ب – در شروع تدریس مباحث کتاب درسی به منظور تشخیص دانش پیشین هر فرد.
- ارزشیابی های تکوینی:
الف – در هر جلسه، پس از تدریس، جهت بازخوردگیری از همان درس.
ب – در پایان فصول مباحث کتاب درسی به منظور درک کامل مفاهیم آن فصل .
- ارزشیابی های مستمر:
الف- به صورت فردی یا گروهی.
ب- انتخابی و سطح بندی شده.
– ارزشیابی های پایانی: (همراه با اخذ کارنامه)
الف – ارزشیابی های میان ترم.
ب – ارزشیابیهای پایان ترم.