خانه » اصول تربیت
نمودار فوق به تنهایی، نمایانگر سالها تفکر، اندیشه و داشتن فلسفه برای تربیت، در نگاه خدمتگزاران این مجموعه است، در اینجا به ابعاد مختلف رشد در دانش آموز که همان فرزند مستعد تربیت است، به صورت پیوسته و درهم تنیده نگریسته میشود، وتلاش می شود که کلیه فعالیتها، برمدار توجه به این چهار رشد، آنهم برمبنای فطرت انسانی، بدون
هیچگونه تصرف و تقلید، طرحریزی شود و فرزندان این مؤسسه بتوانند آزادانه و آگاهانه در هر گروه فعالیتی که انتخاب می کنند، تجربه و مهارت کسب نمایند و خود را برای فردایی بهتر آماده نمایند و برای درک تعادل در هستی و بیداری معنوی و فطرت خداداده خویش گام بردارند.
در جهان بینی و نظام ارزشی مؤسسه فرهنگی راه شایستگان،توجه به دین و اخلاق، از مهمترین ارکان بوده و تلاش میشود در کلیه فعالیتهای تربیتی و حتی علمی و عملی، مدیریتی،برنامهریزی، تکنولوژی و… ، این اصل اثرگذار باشد.
این مؤسسه ضمن اینکه همسو با اجتماع حرکت میکند و فرزندانش را متعلق به جامعه میداند و تلاش می کند آنها را برای داشتن جامعهای پویا، و غنی از ارزشها؛ مسئولیتپذیر تربیت نماید.
اصل دیگری که در مؤسسه راه شایستگان برای تربیت فرزندانش مورد توجه است، اصل زندگی عملی و یا پراتیک است، اینکه فرزندان راه شایستگان در آزمایشگاه، در محیطهای تئوری و نظری و فکری، در مباحث پژوهشی، در هنر و مهارت، و حتی در محیطهای فیزیکی و امکانات مؤسسه، ایدههایشان را عملیاتی کنند.
اصل بعدی توجه به تفاوتهای فردی است، ما در راه شایستگان براین باوریم که اگرچه انسانها از منظر فطرت انسانی، وجوه مشترک بسیاری دارند و خالق یکتا آنها را به صورت فطری نزدیک آفریده است ، اما از منظر خصوصیات فردی و رفتار، کاملا مجزا بوده و از ظرائف و ویژگیهای مجزای بسیاری برخوردارند.پس توجه به اصل تفاوتهای فردی بسیار با اهمیت است.
اصل تربیت فرزندان به توصیه امام علی (ع) :
لا تقسروا اولادکم علی آدابکم فانهم مخلوقون لزمان غیر زمانکم:
فرزندانتان را به انجام آداب خودتان واندارید؛ زیرا آنان برای زمانی، غیر از زمان شما آفریده شده اند.
و در این اصل هم آنچه در توان داریم به کار میگیریم تا به آداب این زمانه، عزیزانمان به مقصد کمال دست یابند و با استفاده از ابزارهای تکنولوژی با آنان همسو و همراه می شویم.
نمایش کلید دار کعبه
هاجر کیست؟
مهاجر نور