خانه » ساختار مؤسسه
به نام خدای مهربان
ویژگی نمودار
۱- دانش آموزان در جایگاه رفیع و در رأس قراردارند و هدف اصلی و مرکز توجه مؤسسه را تشکیل میدهند.
۲- نوع روابط سازمانی و تشکیلاتی مؤسسه، « دو سویه – همه سویه » است.
۳- نمودار، همانند یک ارگانیسم موجود زنده، از اجزا و ارگانهای به هم پیوسته که بر روی یکدیگر تأثیر و تأثر متقابل دارند، تشکیل شده است، لذا دارای روح و حیات بوده، از نمودارهای رایج، که روابط میان اجزای آن، یک طرفه، مکانیکی و بیروح همچون دنیای اشیا میباشند، متمایز است.
۴- تعامل و روابط میان اجزا و ارگانها در نمودار، لزوم توجه به دموکراسی در آموزش و پرورش، و پرهیز از اِعمال دیکتاتوریِ آموزشی و پرورشی یعنی صدور دستورات یکطرفه خشک، بیروح و از بالا به پایین را نیز خاطر نشان میسازد.
۵- از آنجا که نمودار مجموعه بههم پیوستهای را ارائه میدهد، لذا در برخورد با مسایل تربیتی و پیدا کردن راه حل برای آنها، « دیدگاه و روش سیستمی » را به ما القا مینماید.
۶- در مقایسه با نمودارهای رایج و متداول در کشور، اعم از سازمانهای دولتی و غیردولتی، نمودار سازمانی و تشکیلاتی مؤسسه، نامأنوس، غیر معمول و خلاف عادت به نظر میآید، از این نظر که در نمودار، شیوه بیان و انتقال اندیشه و احساس، به رنگ دیگری به نمایش گذاشته شده است، در نمودار، به جای اینکه هیئت امنا برحسب معمول، در رأس قرارگرفته باشد، تا بزرگی مقام، آقایی و سروری او به نمایش گذاشته شود، و همچنین احاطهاش نسبت به کسان و مقامهای دیگری که در ذیل او قرار گرفتهاند را نشان دهند و توجه دهند که همگی آنان زیر مجموعه، تحت الامر، و در خدمت هیئت امنا میباشند، ولی درست برعکس، در این نمودار، هیئت امنا در پایینترین جای نمودار خود را قرارداده است.البته این نکته لازم به ذکر است نه تنها این هیئت امنا، بلکه اصولا تمام هیئت امناهای دیگر از این دست که، در مؤسسات عام المنفعه و در نیکوکاری و ارائهی خدمات خیرخواهانه به نفع و اصلاح امور مردم و جامعه قدمهای مثبت و بنیادی برمیدارند، ازیک چنین روانشناسی،روحیه و طبع و نیتی برخوردار می باشند.زیرا این شخصیتها از بذل مال و امکانات اقتصادی خود دریغ نداشته و کوتاهی نکردهاند، این بزرگواران عزیز، با زبان حال و کردارهای نیک خود آن هم از روی خلوص نیت و سوز فرهنگی و کنشهای اجتماعی خیرخواهانه و انسان دوستانه خود میخواهند پیامهایی را خطاب به همه ما در همه حوزههای سطوح جامعه برسانند، پیامهای ایشان چیست؟
۱- توجه و تمرکز، ما در هر کاری که داریم بخصوص در حوزه تعلیم و تربیت باید بر روی خیر و صلاح و رشد و ارتقا و پیشرفت های اقشار مردم جامعه و ثبات و اقتدار کشور بوده باشد.
۲- نکته دیگر اینکه، آقایی، سروری و بزرگواری در واقع و نفس الامر، چیزی است که در پروسه خدمتگزاری و یاری رساندن به دیگران تحقق پیدا میکند.گویا اشاره ایشان به این گفته از پیامبر اسلام میباشد که فرمودند: سید القوم خادمهم. یعنی در هر گروه و قومی، آقا و بزرگ واقعی و به حق، آن کسی است که به آن قوم و گروه خدمت میکند، و به آنها خیر و نیکی، اصلاح و راهنمایی و یاری میرساند تا به رشد و ترقی و ثمربخشی انسانی خودشان دست یابند. برپایه این دیدگاهها، هیئت امنا اگرچه قدم اولیه که قدم مالی،مادی و انسانی بوده است را برداشته و از این جهت ریشه کار است و حق تقدم را دارا میباشد و معنی الفضل للمتقدم دربارهاش صادق می باشد، ولی با وجود این مزیتها و برتریها، معذالک او خود را یک خدمتگزار می داند که به دنبال هیچ منتگزاری یا نام و نشان و شهرت و آوازهای نمیباشد و لذا برای اینکه منظو رخود، موضعگیری و فروتنیاش را برساند، در نمودار، خود را در پایینترین جا قرار داده تا شاید تذکری بوده باشد برای جامعه.
زیرنویس:
· Research & development : تحقیق و توسعه.
· رشد همه جانبه: « رشد جسمی و بدنی » – « رشد عقلی و ادراکی » – « رشد عاطفی و اخلاقی » – « رشد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی» که در برنامههای پرورشی – آموزشی تحقق پیدا میکند.
· دانشافزایی مؤسسه شامل کادر و اولیا میباشد.
· شوراها شامل: شورای برنامهریزی مقاطع، شورای تخصصی دروس، شورای معلمین راهنما، شورای پایهها، شورای میان پایهها، شورای معارف، شورای هنر، شورای نظامت، شورای دانش آموزی و …
· IT فناوری ارتباطات و اطلاعات.